Skočiť na hlavný obsah

Štvrtý Víkend šampiónov vyšiel na jednotku, stal sa korisťou Indiánov Skalica

Pridal/a ŠOK dňa 20.marec 2016


Naše združenie zorganizovalo po štvrtý raz jeden z najprestížnejších hokejbalových turnajov na Slovensku - Víkend hokejbalových šampiónov. Dvanásť majstrov na jednom ihrisku, titul opäť zamieril do Skalice.

Štvrtý ročník Víkendu hokejbalových šampiónov priniesol štvrtého víťaza. Stali sa ním „večne druhí“ Indiáni Skalica, ktorí tak prelomili svoje prekliatie z domácej súťaže i z Víkendu šampiónov. Vo veľkej finálovej dráme dokázali strhnúť na svoju stranu víťazstvo proti Farme Petržalka a zvíťazili 3:1.

Víkend v Gajaroch priniesol už v sobotu množstvo prvotriedneho hokejbalu. Už v skupinovej fáze sa hralo na doraz a všetky mužstvá dávali do zápasov maximum, aby postúpili priamo do štvrťfinále. Nechýbali ani mnohé prekvapenia. Jedným z nich bol rozhodne prepad Bukovinky Zvolen na tretiu priečku v skupine, pretože Zvolenčania opäť nastúpili na sobotňajšie stretnutia s oslabeným kádrom. Do čela sa tak dostal Team Sharks, ktorý to dotiahol až do semifinále a napokon podľahol v boji o bronz Havana Teamu zo Skalice.

O veľké drámy ale nebola núdza hneď na úvod turnaja. Iepurii najprv potrápili Indiánov, Farma prišla o bod v boji s Prešovčanmi. Fantastický výkon Dandy Group-u bol korunovaný triumfom nad neskorším celkovým víťazom, a teda Žilinčania boli jediným mužstvom, ktoré dokázalo na turnaji pokoriť skalických Indiánov. Popoludní bola dráma na svete aj v súboji Nitranov s Liptákmi, následne Devínska Nová Ves uchmatla body skvelo hrajúcim Žilinčanom a tabuľky sa začali miešať na nepoznanie. Výbornými výkonmi sa prezentovali i majstri Veľkého Krtíša z Modrého Kameňa. Žiaľ, body im unikali pomedzi prsty, no to najlepšie si bojovníci z ŠK 3M nechali na záver dňa. Veľkou vzácnosťou pri týchto výsledkoch bolo, že ani o jednom mieste v troch tabuľkách nerozhodovalo nič iné, ako body.

O 16:20 nasledovala súťaž o kráľa nájazdov, do ktorej sa zapojil i veterán Ladislav Gomba a oproti súperom o generáciu mladším si nepočínal vôbec zle. Do finále sa napokon dostala dvojica Očšipovský (Paluto) a Belovič (Fans), z ktorej sa napokon zaslúžene tešil práve prešovský zástupca. Ten sa proti brankárovi Petrovi Ernestovi nepomýlil ani raz a zakaždým dokázal svoj nájazd premeniť na gól. Hodnotná cena od spoločnosti Fany Sport sa tak ušla práve jemu.

Okrem najlepších hráčov každého zápasu boli ocenení aj najlepší hráči každého tímu. Spoločnosť Fany Sport im venovala kvalitnú čepeľ značky Bush.

Po nájazdoch ušli Vranovu cenné body proti Sharks a Prešov deklasoval Liptákov, ktorí už boli o takmer polovicu výpravy kratší. Záver dňa priniesol už spomínanú chuťovku v podobe súboja Modrého Kameňa s Nitrou. ŠK 3M mali víťazstvo prakticky na svojej strane, nov poslednej minúte Fans odvolali brankára a dvomi ranami zrovnali skóre. Nasledovali tak samostatné nájazdy, v ktorých si Modrý Kameň priklonil štvrťfinále na svoju stranu. Radosť bola obrovská a ako neskôr potvrdili sami hráči, „svoje finále sme už mali za sebou.“

V nedeľu sa do štvrťfinále prebojovala Bukovinka Zvolen, ktorá už bola posilnená o svojich elitných hráčov, a tak sa Devínčania dostali z kola von. Rovnako pochodil i Vranov, ktorý v tuhom boji podľahol fantasticky hrajúcim Žilinčanom. Tento súboj mal naozaj všetko, čo sa od kvalitného hokejbalu dá očakávať. Vo štvrťfinále si Sharks hladko poradili s Modrým Kameňom, ktorého únava po víťazstve nad Nitrou bola citeľná. Farma preskočila Bukovinku rozdielom troch gólov a vo veľkom boji Dandy Group stratil náskok proti Havana Teamu,. Indiáni následne deklasovali Prešov, ktorý pôsobil na ihrisku veľmi unaveným dojmom a pred turnajom by sa iba ťažko dalo očakávať takto jednoznačné vyradenie majstra Prešova z boja.

V semifinále prišli i prvé góly do siete Sharks. Farma jednoznačne skolila svojho súpera, ktorý bol suverénne najväčším prekvapením turnaja. Tím z ligy, ktorá sa hrá systémom 4+1 bez veľkých vystužení kádra sa prebojoval až do boja o tretie miesto. Nasledovalo veľké skalické derby, v ktorom Indiáni mohli vyskočiť od radosti z kože. Havanu po velikánskej dráme vyradili a postúpili po roku opäť do finále.

O tretie miesto sa pobili Sharks a Havana. Napriek veľkému vyčerpaniu šli „žraloky“ až na dno síl a svojho súpera poriadne potrápili. Obdivuhodný je najmä výkon Glombu, ktorý svojich súperov naháňal ako za starých čias, zdravotné problémy za hlavu hodil i kapitán Katona, ktorý neváhal drať nohy v každom súboji. Havana si napokon vybojovala bronzovú medailu, a tak jej po zlate z roku 2012 pribudol do vitríny ďalší cenný kov z Víkendu hokejbalových šampiónov.

Na záver prišlo na rad to najlepšie a to repríza vlaňajšieho finále. Farma Petržalka si hotovala zuby na Indiánov Skalica a chcela svoj primát obhájiť. Skaličania sa ale dokázali dostať do vedenia a ešte ho aj navýšiť. Farmári skúšali streliť kontaktný gól, hralo sa naozaj až na hranu a po niekoľkých sporných verdiktov českých arbitrov vzplanuli i vášne. Indiáni ale dokázali svoj náskok uhájiť a po vlaňajšom druhom mieste, dvoch druhých miestach zo skalickej ligy a po druhom mieste z Flames Cup-u si „večne druhí“ Indiáni siahli na najcennejší kov.

Fotogalériu a vyjadrenia tímov budeme priebežne dopĺňať.

Program turnaja - KLIKNUTÍM NA ZÁPAS SI ZOBRAZÍTE KOMPLETNÉ ŠTATISTIKY STRETNUTIA:

Boje v základnej časti (sobota)

  8:00 Indiáni Skalica 3:1 (1:0) HBC IEPURII DNV
  8:50 Havana Team 3:1 (2:0) Fans Nitra
  9:40 Farma Petržalka 3:2 (2:1) sn Paluto Luky Sport Prešov
10:30 Bukovinka Zvolen 0:3 (0:2)  Benalex Team Sharks
11:20 Indiáni Skalica 1:2 (0:0) sn Dandy Group
12:10 Havana Team 5:1 (3:0) Funky Monkeys
13:00 Farma Petržalka 4:1  (2:1)ŠK 3M Modrý Kameň
13:50 Bukovinka Zvolen 1:4 (0:1) HBK Zone Code Vranov
14:40 Fans Nitra 3:2 (2:2) Funky Monkeys
15:30 HBC IEPURII DNV 2:1 (1:0)Dandy Group

16:20 Súťaž  + Prekvapenie (Víťaz Filip Oščipovský a druhé miesto Ľubo Belovič)

17:00 Paluto Luky Sport Prešov 2:0 (1:0) ŠK 3M Modrý Kameň
17:50 HBK Zone Code Vranov 0:2 (0:2)  Benalex Team Sharks

Play-off, osemfinále (sobota)

18:40 HB Paluto Luky Sport Prešov (PO) 5:0 (1:0) Funky Monkeys (LM)
19:30 Fans Nitra (VHbL) 2:3 (0:0) po sn ŠK 3M Modrý Kameň (VK)
(nedeľa)
  8:15 HBK Iepurii DNV (ZHbL) 3:4 sn (1:3) Bukovinka Zvolen (ZV)
  9:10 HBK Zone Code Vranov (II. KE) 1:2 (1:0) Dandy Group (ZI)

Štvrťfinále (nedeľa)

10:00 Benalex Team Sharks 3:0 (2:0) ŠK 3M Modrý Kameň
10:50 Farma Petržalka 3:0 (2:0) Bukovinka Zvolen
11:40 Havana Team  4:2 (1:1) Dandy Group
12:30 Indiáni Skalia 8:1 (5:1) HBC Paluto Luky Sport Prešov

Semifinále (nedeľa)

13:20 Benalex Team Sharks 3:8 (1:5) Farma Petržalka
14:10 Havana Team 2:3 (1:2) Indiáni Skalica

O tretie miesto

15:00 Benalex Team Shark 1:4 (0:2)  Havana Team

Finále

16:00 Farma Petržalka 1:3 (1:2) Indiáni Skalica

Najlepší hráči tímov:

Funky Monkeys: Michal Reichel
Fans Nitra: Marián Riegel
Iepurii DNV: Dušan Danko
ŠK 3M Modrý Kameň: Erik Babiak
Bukovinka Zvolen: Vladimír Nemec
Dandy Group: Lukáš Lajčiak
ŠK 3M Modrý Kameň:  Erik Bariak
PALUTO Luky Sport Prešov: Lukáš Svitana
Farma Petržalka: Ján Rímsky
Benalex Team Sharks: Ladislav Glomba
Havana Team: Denis Vadík
Indiáni Skalica: Milan Rampáček

Individuálne ocenenia turnaja:

Najlepší hráč turnaja: Peter Danko (Farma)
Najlepší brankár turnaja: Branislav Černáček (Havana Team)
Najlepší strelec: Milan Sobol (Indiáni)

 

 

$sutaz="98";
$kategoria="Skupina A";
include ('/var/www/html/skripty/stats/tabulky_portal.php');
?> $sutaz="99";
$kategoria="Skupina B";
include ('/var/www/html/skripty/stats/tabulky_portal.php');
?> $sutaz="100";
$kategoria="Skupina C";
include ('/var/www/html/skripty/stats/tabulky_portal.php');
?> $sutaz="101";
$kategoria="Skupina D";
include ('/var/www/html/skripty/stats/tabulky_portal.php');
$sutaz="98,99,100,101,102";
include ('/var/www/html/skripty/stats/stats.php');
?>